Wehkamp

Wehkamp

Wehkamp is een online warenhuis en telt ongeveer 1,7 miljoen vaste klanten en verzendt meer dan 7 miljoen pakketten per jaar. Het assortiment bestaat uit zo'n 180.000 artikelen. Het distributiecentrum van wehkamp.nl is het grootste geautomatiseerde distributiecentrum ter wereld voor online retail.

De aanleiding

Wehkamp.nl werkt sinds 2007 met Facilitor. In die periode hebben we door een externe partij een vergelijking laten maken waarbij we van een longlist met 10 aanbieders naar een shortlist met 3 aanbieders zijn gegaan. Daarbij is het systeem Facilitor uit de bus gekomen, het scoorde goed qua gebruiksgemak en prijs. Andere belangrijke criteria waren de modulaire opbouw en het feit dat het om een webbased-systeem gaat, zodat gebruikers en leveranciers - waar ze zich ook bevinden - kunnen inloggen en van het systeem gebruik kunnen maken.

Distributiecentrum Wehkamp in Zwolle

De implementatie

De implementatie is prima verlopen. Eerlijk gezegd hebben we dat wel wat onderschat, maar goed, het was toch zinvol er extra tijd voor te nemen: liever kwaliteit en alles goed doordenken dan zaken afraffelen. We gebruiken meerdere modules, dat hebben we in de loop der jaren opgebouwd:

Een belangrijk criterium was ook dat gebruikers en leveranciers -waar ze zich ook bevinden- van het systeem gebruik kunnen maken.

Daarnaast maken we ook gebruik van de selfservicemodule voor het doorgeven van klachten, storingen, wensen, voor het melden van ongevallen en voor het aanmelden van bezoekers. Ook de managementinformatie is handig.

Een paar jaar geleden werd nog nagedacht over uitbreiding van de vergaderruimtes, omdat de toenmalige faciliteiten te klein zouden zijn. Met een uitdraai konden we toen aantonen dat gezien de bezetting op dat moment zeker geen verbouwing noodzakelijk was.

FACILITOR scoorde in de selectie goed qua gebruiksgemak en prijs.

Of ik nog wensen heb? Op zich niet. Ja, misschien zou het handig zijn als we op personenniveau arbo-gerelateerde zaken zouden kunnen vastleggen, zoals: wanneer heeft iemand een werkinstructie ontvangen, wanneer zijn veiligheidsschoenen uitgereikt? Maar die wens hebben we inmiddels op de agenda gezet. Aldus Jan de Niet, Facility Manager bij Wehkamp.

Hoofdkantoor Wehkamp
Bekijk meer cases

Zij werken al met Facilitor

Wilt u meer weten?

Contact Trial aanvragen